2019 Válogatásműsor
Nov. 16.
Szombat Homokszentgyörgy
16.00
2019 Válogatásműsor
Nov. 22.
Péntek Kálmáncsa
19.00
2019 Válogatásműsor
Nov. 23.
Szombat Kaposvár
20.00 Alapítványi bál
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 24.
Vasárnap Kaposvár
16.00 Roxínház
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 25.
Hétfő Kaposvár
10.00 Roxínház
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 25.
Hétfő Kaposvár
15.00 Roxínház
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 26.
Kedd Kaposvár
15.00 Roxínház
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 27.
Szerda Kaposvár
15.00 Roxínház
2019 Holle anyó - zenés mesejáték
Nov. 28.
Csütörtök Kaposvár
15.00 Roxínház

Színpadra fel!

Csupa játék és élvezet itt a Roxínházban annak a hat tehetséges diáknak az élete, akik úgy döntöttek, hogy őket nemcsak a színház érdekli, hanem a képzőművészet is. Szeptember óta tartunk számukra olyan foglalkozásokat, ahol nemcsak színjátszást tanulnak, hanem megismerkednek a színház és a képzőművészetek kapcsolatával is. A foglalkozás-sorozat végére megtanulják, hogyan készül el egy előadás díszlet- és jelmezterve, és maguk is részt vesznek a tervezés és a megvalósítás folyamatában. A tanév során a megmutathatják tehetségüket a Holle anyó és a Lúdas Matyi című előadásban.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú, „Kreatív vizuális tehetséggondozás és személyiségfejlesztés a Roxínházban”című projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.roxinhaz.hu oldalon olvashattok.

 

 

 

Holle anyó - zenés mesejáték / Olvasópróba

Tegnap, az olvasópróbával elkezdődött az idei évad első bemutatójának a próbafolyamata. Mi nem bízzuk az idei hóesést a véletlenre. November végén Holle anyó megrázza a dunnáját.


fotó: Bercs Péter

Igazi, olasz slágerekkel várjuk a közönséget októberben!

A tavalyi évad legnagyobb sikerét, az Anconai szerelmeseket láthatják újra a Roxínház színpadán október 18-án 19 órakor és 20-án 17 órakor.

Nem csak az olasz életérzés rajongóinak ajánljuk Vajda Katalin darabját. A történet mindenkit elvarázsol. Aki már látta, újból és újból meg akarja nézni. Aki még nem látta, éljen a lehetőséggel, mert igazi, felhőtlen szórakozásban lesz része!

Nem véletlenül maradt műsoron a Roxínház színpadán az Anconai szerelmesek. Vajda Katalin darabja a vérbő reneszánsz komédiák hagyományaira épül. A történet egyszerű: szerelmi sokszögek, egymást kereső, egymást üdvözlő, egymás elől menekülő párok, összeveszések, kibékülések, félreértések, de végül mindenki párjára talál. A szerelmi történet mellett a darab sikerét az 1970-es évek legjobb olasz tánczenéit felvonultató zenei anyag adja, amely bravúrosan szövi át a történet minden szálát. Az előadásban olyan slágerek csendülnek fel, mint a Ché sará, a Volare vagy a Felicita.

Vajda Katalin: Anconai szerelmesek – (Valló Péter ötlete alapján) a magyar dalszövegeket írta: Fábri Péter. Fábri Péter dalszövegeinek felhasználását a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. (www.proscenium.hu) engedélyezte.

Roxínház TANODA

A Roxínház Tanoda 2019/20 évadára felvételt nyertek:

Apró csoport:
Bognár Apollónia
Nyerges Máté Attila
Nagy-Benkő Hanga
Gyarmati Lili Rika
Bogdán Emma Ágnes
Szegedi Emília
Békei Enikő
Botka Hanna
Ütő Izabella

B csoport:
Dekker Mátyás
Fagyas Barbara
Teleki Vivien Veronika
Csutorás Fruzsina
Bikali Lili Fanni
Kovács-Hegedűs Flóra
Antal Boglárka
Puska Korina
Szabados Kiara
Kercsó Miklós
Burucz Lili
Berta Martin Ervin
Berényi Levente
Jarabi Nóra
Fekete Hanna
Keszthelyi Levente
Tátrai Enikő
Mátyás Eszter
Hátas Bálint Péter
Molnár Luca

A FELVÉTELT NYERT GYERMEKEKNEK ÉS SZÜLEIKNEK PÉNTEKEN (09.13-án 17.00 óra) SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET TARTUNK A ROXÍNHÁZ SZÍNHÁZTERMÉBEN!